Objektsanpassade broar

Utöver Martinsons standardiserade utbud erbjuder vi även objektsanpassade broar, där konstruktion och utformning styrs utifrån projektets förutsättningar och behov. Det kan till exempel handla om en större typ av vägbro än den småvägsbro som erbjuds som standardlösning. Eller också kanske de lösningar som erbjuds inom till exempel GC-broar och skidbroar helt enkelt inte möter dina behov. I så fall rekommenderar vi en objektsanpassad bro, där du som kund inom givna ramar bestämmer egenskaper och design.   

Vad gör du nu?

Ett bra tips för att komma vidare är att först titta lite närmare på nedgångarna på den här sidan. Under ’Så väljer du rätt brotyp’ hittar du vägledning kring vilken konstruktionstyp som passar bäst vid olika längder och vilket underlag och information som underlättar projektering.

Hör gärna av dig till en säljare hos oss på Martinsons, så får du hjälp med alltifrån att hitta rätt objektsanpassade bro till ritningar och konsultation.

Varför ska du välja en trästomme?

Det finns en hel del riktigt bra argument, faktiskt. Här kommer en snabblektion i materialens möjligheter och unika byggegenskaper.

  • Trä är lättare än betong. Det är närmare 5x lättare vilket gör montaget enklare och belastningen på grunden mindre.
  • Enkelt att bearbeta. Trä är ett enkelt material som tillåter bearbetning med helt vanliga handverktyg.
  • Snabbt montage. Byggdelar och rationella knutpunkter tillåter snabbt montage, vilket ger en bra totalkostnad.
  • Det är ett bra miljöval. Trä är förnyelsebar och binder koldioxid under hela sin livstid.
  • Hög bärighet och stor spännvidd. Limträ och KL-trä är formstabila material som erbjuder flexibla lösningar.
  • Brand. I många fall uppfyller en limträstomme bärighetskraven vid branddimensionering utan vidare behandling.
  • Behagliga inomhusmiljöer. Tack vare träets fuktutjämnande och ljuddämpande egenskaper erhålls ett bra inomhusklimat. Dessutom är snyggt också.

Vill Du veta mer om Martinsons stomsystem

Det finns många fördelar och möjligheter med våra stomsystem i limträ och KL-trä.Både då det kommer till hållbarhet och miljö, kostnader, flexibiliteten eller helt enkelt det visuella.

Läs mer