Ishallar

Genom åren har Martinsons levererat ett stort antal ishallar med limträstomme till klubbar och kommuner över hela Sverige. Kundernas nöjdhet handlar om allt från de bärande egenskaperna hos de starka och miljövänliga limträstommarna, till fördelarna vad gäller kondens och ljudnivåer i lokalerna. Dessutom skapar trämaterialet inomhusmiljöer som både är behagliga att vistas i och ger idealiska förutsättningar för bra isytor.

Martinsons kan i större projekt även inkludera entreprenad och du väljer själv hur färdig byggnad du vill ha. All info om vårt entreprenaderbjudande hittar du här.


Standardishall

Martinsons erbjuder kostnadseffektiva och lättprojekterade standardlösningar för ishallar, speciellt anpassade för verksamheten. Standardishallen är uppbyggd av en limträstomme med ytterväggar av KL trä och ett bärande yttertak. Det finns plats för läktare, omklädningsrum, domarrum, sliprum, foajé samt utrymmen för hallens personal. I ett övre plan ovanför omklädningsdelen finns utrymme för ventilation och andra tekniska installationer. Det finns också ytor som hallägaren kan utveckla till servering eller klubblokal.

Om standardishallen utrustas med läktare för minst 500 personer klassas den som en Publikhall C enligt Svenska Ishockeyförbundets klassificering.

Varför ska du välja en trästomme?

Det finns en hel del riktigt bra argument, faktiskt. Här kommer en snabblektion i materialens möjligheter och unika byggegenskaper.

  • Trä är lättare än betong. Det är närmare 5x lättare vilket gör montaget enklare och belastningen på grunden mindre.
  • Enkelt att bearbeta. Trä är ett enkelt material som tillåter bearbetning med helt vanliga handverktyg.
  • Snabbt montage. Byggdelar och rationella knutpunkter tillåter snabbt montage, vilket ger en bra totalkostnad.
  • Det är ett bra miljöval. Trä är förnyelsebar och binder koldioxid under hela sin livstid.
  • Hög bärighet och stor spännvidd. Limträ och KL-trä är formstabila material som erbjuder flexibla lösningar.
  • Brand. I många fall uppfyller en limträstomme bärighetskraven vid branddimensionering utan vidare behandling.
  • Behagliga inomhusmiljöer. Tack vare träets fuktutjämnande och ljuddämpande egenskaper erhålls ett bra inomhusklimat. Dessutom är snyggt också.

Vill Du veta mer om Martinsons stomsystem

Det finns många fördelar och möjligheter med våra stomsystem i limträ och KL-trä.Både då det kommer till hållbarhet och miljö, kostnader, flexibiliteten eller helt enkelt det visuella.

Läs mer