Vi söker avverkningsplanerare och -entreprenörer

Vi växlar upp ytterligare på Martinsons skogsavdelning och söker nya krafter som förstärker vårt erbjudande för Västerbottens skogsägare. Vi vill att vårt skogsteam ska växa med avverkningsplanerare och avverkningsentreprenörer.

Avverkningsplanerare

Vi söker en avverkningsplanerare till Lyckseleområdet. Vi söker dig som har rätt kompetens och erfarenhet för uppdraget och vill samarbeta tätt tillsammans med oss som entreprenör i egen regi. Att vara avverkningsplanerare på Martinsons är ett spännande och trivsamt arbete för entreprenören som önskar bli en del av ett större sammanhang. Hos oss får du ett fritt och rörligt arbete och kontorsplats i centrala Lycksele.

För att bli en bra avverkningsplanerare hos oss på Martinsons tror vi att du har god kunskap och intresse för skogsbruk, naturvård, avverkning och drivning i skogsmark. Du sätter natur och kultur i första rummet och gör ditt bästa för att det ska se så bra ut som möjligt efter att maskinerna har avverkat. Vi önskar att du har IT-kunskaper med GPS som fältstöd och goda kunskaper om skogsbilvägar i Lyckseleområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill jobba med en entreprenör som är van att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Som person är du noggrann, disciplinerad och ordningsam. Du är en stresstålig lagspelare som föredrar att samarbeta med andra för att vi tillsammans ska kunna leverera högsta kvalitet. Sen gillar du förstås att vara ute i skogen och du är medveten om att jobbet kräver god fysik.

Intresserad? Skicka din intresseanmälan till vår fältchef Mats Lindfors mats.lindfors@martinsons.se senast den 15 februari.

Avverkningsentreprenör

Vi söker två avverkningsentreprenörer, en i Norsjöområdet och en i skogarna kring Lycksele. Mellanklassmaskiner för såväl slutavverkning som gallring är ett krav, likaså PEFC-certifiering. Helårskontrakt med start i augusti 2020.

I båda områdena har vi under de senaste tre åren huggit cirka 85% av volymen i slutavverkning och 15% i gallring. Variation mellan åren förekommer beroende på vad som köps och behovet från industrin. Martinsons är ett köpsågverk och äger ingen egen skog, därför omfattar uppdraget 100% avverkning på privat skog. Självklart jobbar Martinsons produktionsledare med regelbundna strukturerade månadsmöten där fokus är kvalitet och information.

Vår nya avverkningsentreprenör i Lycksele kommer att jobba nära ihop med Gabriel Vestergård som är köpare på orten och Frida Vesterlund, produktionsledare. I Norsjö jobbar du närmast vår virkesköpare Tord Vidmark och produktionsledaren Kenneth Andersson.

Martinsons kör på ett gemensamt avtal som gäller samtliga entreprenörer och en utsedd förhandlingsgrupp med förtroende från övriga helårsentreprenörer att sköta förhandlingen. Avverkningssäsongen på Martinsons startar normalt kring den 20 juli och pågår ungefär till mitten på juni. Vi räknar med att komma sams och skriva avtal med de nya entreprenörerna senast i mitten på februari.

Intresserad? Skicka din intresseanmälan till vår råvaruchef Peter Holmström peter.holmstrom@martinsons.se omgående!

———–

Ring gärna om du vill veta mer.

Avverkningsplanerare, kontakta
Mats Lindfors, fältchef söder
Mail: mats.lindfors@martinsons.se
Telefon: 070-666 07 90

Avverkningsentreprenörer, kontakta
Peter Holmström, råvaruchef
Telefon: 070-674 26 50
Mail: peter.holmstrom@martinsons.se