Ny stadsdel i trä

 Storsjö Strand är Östersunds nyaste stadsdel med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Martinsons har levererat trästommen till husen och är dessutom byggherre tillsammans med familjeföretaget Persson Invest i det gemensamma bolaget Sjöbodarna. – Projektets fokus på hållbarhet var en avgörande faktor för att inleda samarbetet med Martinsons. Det är kända för att ligga i framkant på området, säger Gabriel Duveskog på Persson Invest och vd för Sjöbodarna.

I det gemensamma bolaget Sjöbodarna byggs i första etappen två kvarter på Storsjö Strand. Första kvarteret med 50 lägenheterna stod klara under 2017 och inflyttningen i andra kvarteret med 29 lägenheter sker i september 2018.

Storsjö Strand är ett prestigeprojekt i Östersund. Den sjönära stadsdelen har utsikt över Oviksfjällen och Frösön samtidigt som det ligger alldeles i närheten av stadskärnan. Varje kvarter består av fyra huskroppar med lägenheter i varierande storlek från tvårummare till femrummare upp till 174 kvadratmeter.

– Det har varit en förmån att få bygga i ett område som Storsjö Strand. Båden miljön runt om och själva lägenheterna är något utöver det vanliga och det understryks av reaktionerna vi fått när vi visat husen. Det är lägenheter som både har rätt läge och en hög hållbarhetsprestanda, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons Byggsystem.

Martinsons har levererat stommarna i KL-trä och limträ till båda kvarteren och stod även för del av montaget. Intresset för att bo i lägenheterna har varit mycket stort.

Mer information
Jesper Åkerlund, vd Byggsystem
Martinsons
Tel: 070–950 05 90

Gabriel Duveskog, vd Sjöbodarna
Persson Invest
Tel: 070–386 82 01
gabriel.duveskog@perssoninvest.se