Årets träfluga 2021

Med priset Årets träfluga vill vi synliggöra en person, en arbetsgrupp eller en innovation som drivit ett företag – eller hela industrin – framåt under det senaste året. 

Vem är nästa pristagare? Kanske är hen en arkitekt i framkant, en påhittig konstruktör eller student som driver utveckling av vår bransch framåt? Vi behöver ditt bästa tips!

Nominera din vinnare genom att maila motivering till traflugan@martinsons.se senast den 31 december 2021. Vinnaren får en exklusiv träfluga samtidigt som  vi skänker 10 000 kronor till Hjältarnas hus i ditt och vinnarens namn.

Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Martinsons, Henson och Krux. Vinnaren meddelas via mail och resultatet går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Tidigare vinnare

Årets träfluga 2019 tilldelades Gert Wingårdh, arkitekt och ägare till Wingårdhs arkitektkontor. Han fick priset för att under många år spelat en betydelsefull roll för träbyggandets utveckling i Sverige. Med en stark övertygelse om materialets möjligheter har han i en lång rad uppmärksammade träskapelser kombinerat nytänkande funktion med arkitektonisk lekfullhet och perfektion.. Läs mer om vinsten här.


Årets träfluga 2018
tilldelades Elin Olofsson, utbildad jägmästare och verksamhetsutvecklare på SCA i Umeå. Hon fick priset för sitt drivande arbete med skogsnäringens metoo-upprop #slutavverkat där 120 kvinnor i branschen delade med sig av sina berättelser om diskriminering och trakasserier. Läs mer om vinsten här.


Årets träfluga 2017 tilldelades Gustav Ahlford på fastighetsutvecklingsbolaget Walloxstrand i Knivsta. Han fick priset för sitt mål-inriktade och engagerade arbete med att främja trä och träbyggande bland både beställare och allmänhet och för sin kunskap kring träets potential ur ett såväl socialt som ekologiskt perspektiv. Läs mer om vinsten här.