Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Fordonsmekaniker Bygdsiljum 2019-03-31

Gillar du att skruva i stora maskiner, felsökning och arbeta med förebyggande underhåll? Då är det dig vi söker! 

Arbetsuppgifter:

Som fordonsmekaniker på Martinsons kommer arbetsuppgifterna i huvudsak att vara omväxlande, men dina främsta arbetsuppgifter är att aktivt serva och felsöka de större maskinerna. Till viss del kommer du även att arbeta med förebyggande underhåll och reparationer inom de olika produktionsenheterna. 

Formell kompetens

– Minst 2 års erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker eller liknande
– Körkort B och tillgång till bil

Din bakgrund

För att passa i rollen som fordonsmekaniker till Martinsons tror vi att du är en praktiskt lagd person med ett gott ordningssinne som gärna skruvar även på fritiden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är van vid självständigt arbete och som tar egna initiativ. Vi förutsätter att du är flexibel och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Du som söker denna tjänst ska även vara driven och villig att utvecklas. Martinsons arbetar ständigt med förbättringar och att bedriva planerat underhåll och du kommer där att bli en viktig kugge.  

Information om anställningen

Till en början anställning via vår partner Lernia med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 2-skift med placering i Bygdsiljum.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Fordonsförare Bygdsiljum 2019-03-31

Nu söker vi efter en skicklig fordonsförare som kommer att förstärka fordonsavdelningen på Martinsons i Bygdsiljum. Läs mer om tjänsten nedan.

Arbetsuppgifter

I rollen som fordonsförare på Martinsons kommer du att vara en del i en avdelning som servar olika produktionsenheter med hjälp av tunga fordon, främst brädgårdstruck. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av in- och utlastning, lagerföring och utleverans av förädlade produkter. Då många arbetsuppgifter kräver sinne för logiskt tänkande är det en fördel att du har lätt för matematik på en grundläggande nivå.

Formell kompetens

– Körkort B och tillgång till bil
– Fullständig gymnasieutbildning, helst inom fordon eller transport
– God datorvana, då våra fordon är utrustade med datoriserade program.
– Har du erfarenhet av att köra större maskiner som ex. hjullastare, skogsmaskin, brädgårdstruck eller tung entreprenad ser vi det som extra meriterande.

Din bakgrund

För att passa i rollen som fordonsförare på Martinsons tror vi att du är en praktiskt lagd person med ett gott ordningssinne och säkerhetstänk. Du trivs med självständigt arbete, men ser fördelarna i att arbeta mot gemensamma mål och förstår vikten av god planering och sammanhållning.  Eftersom arbetet stundtals kan vara stressigt hoppas vi att du har ett lugn, flexibilitet samt en god social förmåga. Du som söker denna tjänst ska även vara driven och villig att utvecklas, då Martinsons arbetar ständigt med förbättringar.

Information om anställningen

Till en början sker anställning via vår partner Lernia med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 2-skift med placering i Bygdsiljum.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Verktygsslipare Bygdsiljum 2019-03-25

Är du en slipad person med en skarp blick som tycker om att göra ditt yttersta för att uppnå ett gott resultat i ditt arbete? Då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande, men som verktygslipare på Martinsons är de främsta arbetsuppgifterna att arbeta med slipning, bearbetning av stål samt underhåll och tillsyn av olika maskiner. På företaget arbetar de effektivt och flexibelt med de resurser som finns och arbetsbelastningen kan variera från dag till dag. Det innebär att du som söker denna tjänst måste vara en flexibel problemlösare som kan arbeta både självständigt samt tillsammans med dina kollegor.

Formell kompetens

– Körkort B och tillgång till bil
– Utbildningsbakgrund inom verkstad, fordonsteknisk eller träteknisk
– Meriterande om du har erfarenhet från verkstadsmiljö, kunskap om hyvelmaskiner eller motsvarande.

Din bakgrund

För att passa i rollen som verktygslipare på Martinsons tror vi att du är en praktiskt lagd person som är noggrann och har ett gott ordningssinne. Det är även viktigt att du är lyhörd för fabrikernas behov och är intresserad av att tillsammans med dina medarbetare arbeta mot gemensamma mål.

Information om anställningen

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du blir anställd direkt av oss på Martinsons i Bygdsiljum. Däremot kommer urvalsprocessen och intervjuerna att skötas av vår partner Lernia.

Dina arbetstider kommer att vara måndag-fredag kl 6.30-15.30.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas när vi har hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood