Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Avverkningsentreprenör Norsjö/Lycksele 2020-02-15

Vi söker två avverkningsentreprenörer, en i Norsjöområdet och en i skogarna kring Lycksele. Mellanklassmaskiner för såväl slutavverkning som gallring är ett krav, likaså PEFC-certifiering. Helårskontrakt med start i augusti 2020.

I båda områdena har vi under de senaste tre åren huggit cirka 85% av volymen i slutavverkning och 15% i gallring. Variation mellan åren förekommer beroende på vad som köps och behovet från industrin. Martinsons är ett köpsågverk och äger ingen egen skog, därför omfattar uppdraget 100% avverkning på privat skog. Självklart jobbar Martinsons produktionsledare med regelbundna strukturerade månadsmöten där fokus är kvalitet och information.

Vår nya avverkningsentreprenör i Lycksele kommer att jobba nära ihop med Gabriel Vestergård som är köpare på orten och Frida Vesterlund, produktionsledare. I Norsjö jobbar du närmast vår virkesköpare Tord Vidmark och produktionsledaren Kenneth Andersson.

Martinsons kör på ett gemensamt avtal som gäller samtliga entreprenörer och en utsedd förhandlingsgrupp med förtroende från övriga helårsentreprenörer att sköta förhandlingen. Avverkningssäsongen på Martinsons startar normalt kring den 20 juli och pågår ungefär till mitten på juni. Vi räknar med att komma sams och skriva avtal med de nya entreprenörerna senast i mitten på februari.

Intresserad? Skicka din intresseanmälan till vår råvaruchef Peter Holmström peter.holmstrom@martinsons.se omgående!

Ring gärna om du vill veta mer.
Peter Holmström, råvaruchef
Telefon: 070-674 26 50
Mail: peter.holmstrom@martinsons.se

Avverkningsplanerare Lycksele 2020-02-15

Vi söker en avverkningsplanerare till Lyckseleområdet. Vi söker dig som har rätt kompetens och erfarenhet för uppdraget och vill samarbeta tätt tillsammans med oss som entreprenör i egen regi. Att vara avverkningsplanerare på Martinsons är ett spännande och trivsamt arbete för entreprenören som önskar bli en del av ett större sammanhang. Hos oss får du ett fritt och rörligt arbete och kontorsplats i centrala Lycksele.

För att bli en bra avverkningsplanerare hos oss på Martinsons tror vi att du har god kunskap och intresse för skogsbruk, naturvård, avverkning och drivning i skogsmark. Du sätter natur och kultur i första rummet och gör ditt bästa för att det ska se så bra ut som möjligt efter att maskinerna har avverkat. Vi önskar att du har IT-kunskaper med GPS som fältstöd och goda kunskaper om skogsbilvägar i Lyckseleområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill jobba med en entreprenör som är van att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Som person är du noggrann, disciplinerad och ordningsam. Du är en stresstålig lagspelare som föredrar att samarbeta med andra för att vi tillsammans ska kunna leverera högsta kvalitet. Sen gillar du förstås att vara ute i skogen och du är medveten om att jobbet kräver god fysik.

Intresserad? Skicka din intresseanmälan till vår fältchef Mats Lindfors mats.lindfors@martinsons.se senast den 15 februari.

Ring gärna om du vill veta mer.
Mats Lindfors, fältchef söder
Mail: mats.lindfors@martinsons.se
Telefon: 070-666 07 90

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood