Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Konstruktör Bygdsiljum/Kroksjön/Umeå 2020-04-14

Martinsons är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal inom konstruktionsavdelningen och söker därför ytterligare två konstruktörer.

Arbetsuppgifter

Som vår nya konstruktör har du en central roll i det projekteringsarbete som bedrivs i våra varierande projekt som du driver från start till avslut. Utifrån de rådande förutsättningarna och förväntningarna kommer du ta fram hur konstruktionen av det aktuella projektet skall se ut samt bestämma detaljernas utformning. Allt detta i enlighet med gällande regelverk och normer. Underlaget kommuniceras sedan med övriga i projektgruppen. En 3D-modell tas fram över stommen, antingen via eget modellerande eller i samspel med våra projekteringsingenjörer. Vi arbetar med Statcon Structures, RFEM, Trusscon/Roofcon, Plancon, Tekla, Auto Cad samt andra tekniska hjälpmedel.

Som konstruktör på Martinsons ingår du i konstruktionsavdelningen med 14 kollegor och du rapporterar direkt till Konstruktionschefen. Som en del i vårt förbättringsarbete skall du även deltaga i avdelningens och bolagets utvecklingsarbete. Detta bedrivs i projektform under utvalda perioder.

Vem är du?

För att lyckas väl i den här rollen vill vi att du är en modig, drivande, noggrann och initiativrik person. Du är byggnadskonstruktör eller har annan likvärdig kompetens. Du har troligtvis flera års erfarenhet av arbete i en liknande befattning, exempelvis som byggkonstruktör eller ledande byggkonstruktör på en teknisk konsultfirma. Du behöver vara strukturerad och väl förtrogen med gällande bygglagstiftning som Eurokoder, BBR m.fl. samt ha erfarenhet av byggprojektering och beräkningar. Du bör ha goda kunskaper inom byggnadskonstruktion, projekteringsledning, 3D-modellering. I ditt arbete är du van att jobba med tekniskt datastöd för konstruktion och modellering. Du är kvalitetsmedveten och har god förmåga att entusiasmera och engagera.

Som person är du analytiskt lagd, modig, är duktig på att prioritera och har god samarbetsförmåga. Du brinner inte bara för konstruktionsarbete och hårt arbete utan även för vår miljö och alla de positiva effekter träbyggandet ger.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Martinsons med Experis Sverige. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Vi kommer att tillämpa en löpande rekryteringsprocess och vi vill därför att du söker så fort som möjligt.

Engagerad produktionschef Bygdsiljum/Umeå/Kroksjön/Ljusdal 2020-04-19

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande? Martinsons är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal inom montageavdelningen och söker därför två produktionschefer till våra byggarbetsplatser.

Arbetsuppgifter

Som vår nya produktionschef på byggplats kommer du att driva våra platsarbeten fram till avslut och överlämnande. Du ansvarar för att ekonomiska, tidsmässiga och kvalitetsmässiga mål i projekten uppnås. I ditt arbete samordnar du alla aktiviteter knutna till byggplatsprocessen så att de involverade kan lyckas med sina arbetsuppgifter och våra kunder känner sig nöjda med våra leveranser. Du kommer också att aktivt delta i möten med beställare och entreprenörer samt ansvara för löpande inköp av erforderliga montagehjälpmedel. Som produktionschef byggplats på Martinsons rapporterar direkt till Montagechefen.

Vem är du?

För att lyckas väl i den här rollen vill vi att du är en byggnadsingenjör eller har annan likvärdig kompetens eller arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis jobbat några år i en byggproduktionsledande befattning, alternativt som byggprojektledare i konsultrollen eller på beställarsidan. Du bör ha goda kunskaper inom entreprenadjuridik, ekonomi och projektplaneringsverktyg. Du är därmed van att växla mellan operativt och strategiskt arbete och du är strukturerad och uthållig i ditt sätt att göra det. Du inser vikten av att leverera i rätt tid och gör ditt yttersta för att nå målen. Då tjänsten innefattar arbete på våra projektarbetsplatser i Sverige förutsätter vi att du har en privat situation som medger detta.

Som person är du noggrann, utåtriktat och beslutsmässig. Du har god datorvana och körkort för bil. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort

Vid huvudkontoret i Bygdsiljum eller på något av våra kontor i Umeå, Skellefteå (Kroksjön) eller Ljusdal. Eftersom tjänsten innefattar arbete på våra projektarbetsplatser i Sverige så är den geografiska placeringen inte styrande i rekryteringsprocessen.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Martinsons med Experis Sverige. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Vi kommer att tillämpa en löpande rekryteringsprocess och vi vill därför att du söker så fort som möjligt, dock senast 19 april.

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood