Martinsons träindustriutbildning

Är du arbetslös och vill jobba med framtidens byggmaterial?

Vi på Martinsons söker dig som vill bli träindustriarbetare och kommer under början av oktober 2019 att starta en utbildning på 22 veckor i samarbete med Lernia och Arbetsförmedlingen.

Utbildningen innehåller en blandning av både teori och praktik och det kommer att ske hos oss på Martinsons i Bygdsiljum. Syftet med utbildningen är att du som deltagare ska få fördjupade kunskaper inom träindustrin för att kunna få anställning som processoperatör via Lernia hos Martinsons i Bygdsiljum. 

Tycker du det låter spännande och vill veta mer?

Som ett startskott till detta anordnar vi därför en informationsträff hos oss i Bygdsiljum den 11/9 kl 10:00. Där får du en inblick om hur det är att arbeta hos oss, mer information om utbildningens upplägg och annan praktisk information.

Arbetsförmedlingen ordnar med bussresa tur och retur till Bygdsiljum från Skellefteå, Robertsfors och Umeå. Antalet platser är begränsade så se till att anmäla dig om du vill åka med. 

Anmälan från Skellefteå: https://simplesignup.se/event/153714
Anmälan från Umeå och Robertsfors: https://simplesignup.se/event/153710

Vill du istället köra egen bil till oss? Isåfall vill vi att du istället anmäler dig via mail till skelleftea@arbetsformedlingen.se tillsammans med ditt namn och telefonnummer. (Oavsett varifrån du åker) Observera att du inte behöver maila till denna adress om du åker med någon av bussarna.

Krav för att få söka utbildningen

  • Inskriven på Arbetsförmedlingen och aktivt arbetssökande
  • B-körkort och tillgång till bil
  • Kan arbeta skift
  • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift 
  • Intresse för träindustri

För dig som redan har ett jobb

För dig som är intresserad av att jobba hos oss men redan har en anställning, så får du väldigt gärna komma på vår informationsträff ändå. Däremot kommer du inte ha behörighet att gå vår skräddarsydda utbildning som vi har tillsammans med Lernia och Arbetsförmedlingen. Men det finns alltid andra möjligheter att få jobb hos oss, så vi ser gärna att du lämnar en intresseanmälan om jobb här.

Ta chansen att hälsa på oss i Bygdsiljum och upptäcka ett framtidsyrke – varmt välkommen!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Johansson daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson viktoria.johansson@lernia.se.