Takstolsbalk

Martinsons takstolsbalk är en 45 mm bred limträbalk som är speciellt anpassad för industriell produktion av takstolar. Den specifika bredden på just 45 mm gör att balken passar perfekt för takstolar där den kombineras med vanligt konstruktionsvirke och spikplåtar.

Standardiserad produkt Takstolsbalken är en standardiserad produkt som kan beställas löpande av industrikunder. Balken har inte svensk standardbredd, utan läggs in i det takstolsprogram som används.
Färdig bearbetning Balkarna kan levereras skräddaranpassade med färdiga kapningar och urtag, utifrån dxf/dwg och spec. från kundens takstolsprogram.
Fokus på funktion och totalekonomi När det krävs ett komplement till vanligt konstruktionsvirke är Martinsons takstolsbalk mer prisvärd än andra material. Balken har likvärdiga resultat för nedböjning och svikt som jämförbara alternativ.
Kortare produktionstid Det behövs färre ingående komponenter, eftersom takstolsbalken kan ersätta flera virkesbitar och spikplåtar. Samtidigt reduceras ställkostnader och presspunkter.
FSC/PEFC Takstolsbalken kan levereras med FSC- och PEFC-märkning.
Fasade kanter är mer vänliga för händerna och underlättar smidigare hantering.
Inbyggnadskvalitet som även fungerar att använda som synlig tass.

Tekniska fakta

Lagerdimensioner 45×270, 45×315, 45×360, 45×405 mm
Utöver dessa tillverkar vi även andra förekommande dimensioner.
Hållfasthetsklass GL28cs
Kundanpassade längder Vi exaktkapar längder efter dina önskemål.
Konstruktionsmaterial Gran
Ytskikt Inbyggnadskvalitet. Balk avsedd för inbyggnad, med förekomst av urslag, kvistar etc.